Renoveren

Spetech Service Nederland is voornamelijk thuis in de volgende werkzaamheden :

  • Metselwerk
  • Betonreparatie
  • Raamdorpels
  • Schoorsteen renovatie
  • Lood plaatsen
  • Voegwerk
  • Reiniging

Metselwerk

Spetech Service Nederland vervangt stenen en brengt deze op verzoek zoveel mogelijk op kleur met het bestaande metselwerk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld scheuren in het metselwerk, oude kachelgaten/roosters dichtzetten, tuinmuren, losliggende stenen en lateien

Betonreparatie

Het kan voorkomen dat beton begint te scheuren, vaak is roestend ijzer dan de boosdoener. Spetech Service Nederland behandeld het ijzer tegen roesten en hersteld het beton met een reparatie betonmortel.

Raamdorpels

Voegwerk tussen raamdorpels/waterslagen ziet er vaak verouderd uit. Het opnieuw inwassen van raamdorpels/waterslagen geeft weer een frisse uitstraling aan een woning en zorgt voor een goede afvoer van het water. Bij kapotte raamdorpelstenen vervangen wij deze met een bijpassend nieuw exemplaar.

Schoorsteen renovatie

Een schoorsteen krijgt het het meeste te verduren wat de weersomstandigheden betreft. Terwijl de gevels er nog prima uitzien, kan het zijn dat de schoorsteen er al verweerd uit ziet, of zelfs voor lekkage zorgt.

Om hier iets aan te doen kunnen wij van alleen reinigen tot een volledige schoorsteenrenovatie leveren. Denk hierbij aan het volledige vervangen van het voegwerk inclusief reinigen, de bovenzijde(pet/kop genoemd) repareren of vervangen, de bovenzijde waterafstotend coaten, lood vervangen én impregneren!

Na een volledige renovatie kan uw schoorsteen weer jaren vooruit!

Lood plaatsen

Lood wordt gebruikt als waterkeerring en slijt naarmate het ouder wordt. Wanneer er lekkages ontstaan zijn, dan is verouderd lood vaak de oorzaak. Spetech Service Nederland plaatst het nieuwe lood zorgvuldig op de juiste wijze waardoor er weer een goede waterkeerring is.

Voegwerk

Het vervangen van voegwerk is belangrijk om de gevel in goede staat te houden.

Gebeurt dit niet, of niet op tijd, dan wordt de gevel aangetast en verliest op den duur zijn kracht. Ook bij het impregneren/hydrofoberen is het belangrijk dat al het voegwerk goed aansluit op de stenen.

Reiniging

Gevelreiniging passen wij toe met gepaste druk en indien nodig met heet water.

De vervuiling op de gevel wordt hiermee effectief verwijdert en laat een frisse steen achter die van zijn doffe kleur af is.

Bij het impregneren/hydrofoberen is het belangrijk dat de gevel schoon is, omdat anders de vervuiling áchter de beschermende impregneer laag opgesloten wordt en daarom de vervuiling niet gemakkelijk meer kunt verwijderen.

Ook reinigen wij aanlegsteigers met gepaste druk. Het voordeel hiervan is dat de steigerplanken niet meer zo glad zijn, en de steiger er weer netjes bij ligt zonder groene aanslag.